Реализована акција „С природом на ти“

И ове школске године, трећи пут заредом, Савез учитеља Републике Србије се успешно  прикључио глобалној акцији Outdoоr clasroom day  (Дан учионице на отвореном).

С циљем да се ученицима омогући боравак на отвореном и непосредни контакт с природом, Савез учитеља Републике Србије, је и ове школске године организовао зелену акцију „С природом на ти“, 18. маја 2023. Одзив је био задовољавајући, у складу са тренутном ситуацијом у нашем друштву и бројимо 245 учитеља који су пријавили и документовали своје активности. Наиме, они су тога дана са својим ученицима изашли из учионица и организовали различите наставне активности на отвореном, у природи. То значи да је том приликом више од 4000 ученика првог циклуса основног образовања учило и играло у великој  учионици на отвореном. Верујемо да је тај број и већи и да има учитеља  који се нису пријавили, а реализовале су активности са децом.

Анализом пријава за акцију, уочено је да се највећи број учитеља изјаснио за опцију самосталног осмишљавања активности, а да се петина учитеља одлучила за реализацију понуђене активности Инвентар врста у школском дворишту.

СУРС је поносан на све вредне и креативне учитеље који су се укључили и својим ангажовањем допринели да, кроз једноставне и занимљиве активности на отвореном, сензибилишемо ученике за природу.

Фотографије реализованих активности на отвореном, као и идеје и предлоге за будући рад  са ученицима можете пронаћи и поделити нај Фејсбук страници СУРС-а, С природом на ти.

Радујемо се наредним заједничким акцијама!

Scroll to Top