Квалификације за другу сезону НТЦ квиза

Драго нам је да поделимо информацију о могућности за укључивање ученика/школа у нову сезону НТЦ квиза који се емитује суботом на РТС1.  

У квизу могу учествовати ученици 2, 3. и 4. разреда, а методе приказане у квизу се могу користити и за савладавање наставних садржаја у млађим разредима.

Дакле, квалификације за другу сезону НТЦ квиза су почеле и школе могу учествовати уколико освоје неко од прва три места у такмичењу „Време за НТЦ квиз“.

Сви који гледају НТЦ квиз путем малих екрана могу да учествују у такмичењу „Време за НТЦ квиз“. Такмичење почиње на НТЦ друштвеним мрежама одмах након квиза. Тачно у 13:00 биће постављено питање у вези са епизодом која је тог дана емитована. Одговори се примају од 13:00 до 14:00 и бодују се сви учесници на следећи начин: 10 одоговора који први стигну (3 бода), 10 насумично одабраних одговора (2 бода), а сви остали одговори добијају по 1 бод. Након сваке епизоде ће бити објављена и бодовна листа учесника.

Школе чији ученици освоје највише бодова у такмичењу „Време је за НТЦ квиз“ ће моћи директно да се квалификују и учествују у новој сезони НТЦ квиза која ће се емитовати на РТС1 од нове школске године.

Више о такмичењу можете погледати на: https://ntcucenje.com/ntc-kviz/

Више о техникама и методама можете погледати у НТЦ квизу који се емитује сваке суботе у 12:00 на РТС1.

НТЦ квиз није квиз информисаности и знања већ квиз мисаоних вештина. Аутор квиза је др Ранко Рајовић, а подржавају га Министарство просвете и Савез учитеља Републике Србије.

Мото квиза „НАЈЛЕПШЕ ЈЕ УЧЕЊЕ – УЧЕЊЕ КРОЗ ИГРУ“

 

Scroll to Top